josefinochhugo.blogg.se

Yosemite

Publicerad 2015-09-14 07:26:31 i Allmänt,

Hej alla fina!
 
Vi har nu kommit hem från ännu ett äventyr. Vi har tillsammans med fem andra studenter vandrat runt i Yosemites höga berg, badat i vattenfall och beskådat en vy som vi aldrig kommer att glömma. Vi började vår resa tidigt fredag morgon och körde i en riktigt familjebuss i fyra timmar för att sedan nå Yosemite. Väl framme började vår vandring längs Upper Yosemite Fall Trail, en sträcka på 11,6 km och en klättring på 823 m. Det var otroligt jobbigt men så himla värt det, en fantasisk vy trots rök från branden som var några berg bort. När vi sedan kom ner igen strax innan mörkret föll in åkte vi och åt en välförtjänt pizza nere i byn. På kvällen satt vi och planerade morgondagen och hade det mysigt i våra tältrum.
 
På lördagen var det mycket mindra rök och sikten var nästa helt klar. Vi begav oss till Mist Trail som ledde oss till Vernall Fall och badade vi där vattenfallet slog ner, hur coolt som helst!! Två i gänget stannade kvar vid vattenfallet pga enorm träningsvärk från dagen innan och vi andra fem tappre började än en gång vandra för att nå högre höjder. Vi nådde till slut toppen med en vy av bergstoppar, skog och vattenfall som var helt oslagbar. 
 
Väl nere igen påbörjade vi resan hem igen med lite små stopp här och var, sista stoppet blev kvällsmat på in-n-out. Idag vaknade vi med fantastisk träningsverk och känslan av att det blir inte mycket bättre än såhär. 
 
Här kommer ett smakprov av alla bilder:
 
Första dagens vandring, vi togs oss hela vägen upp på berger till höger!
 
Brant var det här!
 
Nu har vi nått toppen, svettiga och glada :)
 
We did it!
 
Det är här vattenfallet ska börja men då det var sånn torka kunde vi svalka oss här.
 
Andra dagen på väg till vattenfallet.
 
Gänget innan det var dags att bada!
 
En liten regnbåge tittade fram
 
Överblick från toppen :)
 
Puss och Kram, Skumbanan

Kommentarer

Postat av: Ellen

Publicerad 2015-09-16 21:57:05

Wow!

Postat av: Mamma

Publicerad 2015-09-19 23:36:29

Vilken häftig resa ni gör...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela