josefinochhugo.blogg.se

Sequoia National Park - Mineral King

Publicerad 2015-09-21 23:55:55 i Allmänt,

Hej alla nära och kära!
 
Vi har nu kommit hem från ett oförglömligt äventyr i Sierra Nevada bergen. Resan började med en 6 timmars lång bilfärd varav de sista 2 timmarna enbart bestod av serpentinvägar med fantastiska vyer. Väl framme på fredagseftermiddagen började vi vår vandring upp till Eagle Lake som vi till slut nådde precis innan skymningen. Vi var ett gäng på 18 personer, alla med olika erfarenhet och variernade fysik, som utan gnäll tog sig ända fram. Eagle Lake ligger ca 10 000 ft (ca 3000 meter) över havet så det var något kyligare där uppe och under natten blev det nästa nollgradigt.
 
På lördagen när solen var framme var det dock runt 20-25 grader = perfekt väder för att klättra ännu högre upp. Vi bestämde oss nämligen för att anta utmaningen att klättra, med betoning på klättra, upp till toppen av bergen som omringar Eagle Lake. Sagt och gjort begav sig 6 tappra själar utav den stora gruppen upp mot toppen. Då det här inte var någon vandringled direkt fick vi hitta oss en egen väg och känna oss fram för att på ett säkert sätt nå toppen som ligger på 11200 ft (3400 meters höjd). Efter en läcker klättring väntade en ännu läckrare vy över bergen. Vi vandrade runt på bergens olika toppar och tog in så mycket vi bara kunde. Väl nere igen var det dags för ett dopp i sjön och gött häng med de härliga människorna som var med oss på resan. Kvällen spenderade vi inne i vårat tält tillsammans med Marie och Lia och spelade kort i värmen. 
 
På söndagen packade vi ihop och tog oss ner för berget igen. Bilresan hem gick förvånansvärt fort och väl hemma var duschen så efterlängtad. Idag har vi bara chillat och lagat mat än så länge men ska nu bege oss till skolan för att plugga. Vi vill även tillägga att vi förra veckan hade tre så kallade midterms (prov) som gick bra!
 
Förbered er på ett bildmaraton:
På väg upp, det börjar mörkna
 
Morgonsol
 
Dit upp gick vi!
 
Dags för klättring
På väg upp
 
Vandring mellan bergstopparna
 
Gänget uppe på toppen!
 
Sierra Nevada, längst bort ser man röken från skogsbranden
 
På väg ner igen bland branta bergsväggar
 
På väg ner på söndagsmorgonen
 
Josefin och Marie, som är en av de som organiserade resan!
 
Sequoia National Park är känd för sina stora träd, de fem största i världen finns där!
 
 
Puss och massa stora bamsekramar

Kommentarer

Postat av: Ellen

Publicerad 2015-09-23 06:18:26

Roligt att höra och fantastiska bilder! Love bildmaraton :-) Kram <3

Postat av: Peter

Publicerad 2015-09-24 21:52:56

Fantastiskt vilken härlig upplevelse livet är rättvist ibland

Postat av: Filip

Publicerad 2015-09-25 21:16:35

NJUT!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela